Loading Events

Ko pride tvoj čas, začni, in napetost bo izginila – Kundalini Joga festival – Slovenija – Ljubljana, 24.–26. november 2017

PETEK
16:30–16:55 REGISTRACIJA

17:00 OTVORITEV FESTIVALA, Prabunam Kaur (Anastasia Preložnik)

17:30–19:30 TOK KOZMIČNE ZAVESTI, Kundalini joga, Prabunam Kaur (Anastasia Preložnik)
Bog ne čaka. Med Ek in Kar ni pavze, vse kar si zamisli, uresniči takoj. Maja pa nam zalepi oči in ušesa, da ne vidimo resničnosti in se zataknemo v občutkih fizičnega telesa. Zato ne zaznavamo posledic svojih dejanj in nedejanj.
Vlijmo se v tok kozmične zavesti in naredimo vse ob pravem času!

20:00–21:00 ZVOČNA KOPEL, Roman Gostiša, gongi

SOBOTA
5:00–7:30 VODNARJEVA SADHANA, Onkartej Kaur (Katja Rostohar)

8:00–8:45 REGISTRACIJA

9:00–11:00 ČAS JE SPOROČILO ŽIVLJENJA, Kundalini joga, Sukh Ram Kaur (Lidija Batič)
V življenju smo pogosto pod različnimi pritiski v službi, pri delu z otroki, v družini, v prostem času. Vzdržati pritisk časa, ga sprejeti in z njim ravnati v uglašenem živčnem sistemu je umetnost, a hkrati sposobnost, ko se kreira naša intuicija in milost, ko postane telesna drža vzravnana, ramena poravnana. Še posebej v času največje osebne krize je čas, ko bi bilo bolje, da reagiramo, namesto da vstopimo v vlogo žrtve, ko smo nemirni in v mislih neprestano iščemo rešitve in s tem povečujemo dramo. Pozabljamo na sposobnost, da zavrtimo čas v predanost, se vrnemo v naše osnovno jedro, umirimo dihanje in aktiviramo intuicijo. Okrepimo naš živčni sistem, povečujemo njegovo kapaciteto in zmožnosti za izbiro odličnosti trenutkov, ki jih potrebujemo v življenju.

11:30–13:30 SUNIAI – Ko je čas na vas, začnite poglobljeno poslušati, Kundalini joga, Dunia Mladenić
Modreci poglobljeno poslušajo zemeljske in duhovne svetove. Poglobljeno poslušanje razširi zavest, prinaša milost in izpostavlja naše vrline. S poglobljenim poslušanjem v vsakdanjem življenju zaživimo onkraj omejitev naših predsodkov in podzavestnih vzorcev, vidimo onkraj površine in intuitivno dojemamo bistvo življenjskih situacij, lahko dosegamo kar je bilo prej za nas nedosegljivo. Štiri kitice v Japji Sahib pesnitvi so posvečene poglobljenem poslušanju – suniai.

15:00–17:00 SIMBOLIKA TELESA, KUNDALINI JOGA, REFLEKSOTERAPIJA, Kundalini joga, Gobind Hari Kaur (Ana Korošec)
Naše celotno telo je simbol. Simbolizira Boga – Univerzum v materiji, in če bi radi dojeli Boga, moramo spoznati sami sebe, simboliko notranjih organov in delov telesa ter njihovo medsebojno povezavo in uglašenost z Univerzumom.
Stopala so, čeprav so čisto na tleh,v bistvu najbližje Božanski frekvenci. Povezana so s subtilnim telesom – simbolično predstavljajo vrata duše.
Na njih se odražajo vsi organi v obliki con. Z masažo teh con lahko zaznamo stanje naših organov oz. celotnega organizma in obenem vzpostavimo ponovno psihofizično ravnovesje.
Na delavnici bomo spoznavali simbolizem posameznih organov in delov telesa, povezali to z refleksno masažo stopal, ki jo bomo tudi raziskovali na svojih stopalih, nato pa vse skupaj povezali z ustrezno kriyo, ki nas bo približala naši individualni Božanski frekvenci.

17:30–19:30 IN VENDAR SE VRTI, Shakti Dance®, Siri Amrit Kaur (Nataša Tovirac)
Namreč Zemlja okoli Sonca. Vse je v gibanju, vse spremenljivka, kot je ples energija v času in prostoru zdaj. Zato, ko plešemo občutimo zlitost s tukaj in zdaj. Ker smo uglašeni z univerzumom. Skozi dih-gib-ples prana najde pot, v trenutku lahko ujamemo glas tišine v gibanju, časa ni, ko v meditaciji skoraj hipnotičen ples ugasne um. In potem je vse jasnejše, vemo kaj lahko storimo, kako naprej in nasmeh na obraz se povrne, iz nas spregovori modrost duše, ki govori iz srca, ki ve in zaupa.

NEDELJA
5:00–7:30 VODNARJEVA SADHANA, Shabadras Kaur (Marta Lovše)

9:00–11:00 ZVOČNA DELAVNICA S POSODAMI , Birman Shrestha. Ime mi je Birman Shrestha, od leta 2010 živim v Sloveniji, kjer sem si ustvaril družino. Zvočne posode me spremljajo  že od ranega otroštva. Svoje znanje pa sem pred leti še nadgradil pri svojem guruju v Nepalu, za kar sem tudi pridobil ustrezen certifikat.
Na sami delavnici se bomo seznanili z zvočnimi posodami, spoznali njihov zvok, način igranja nanje. S kratko meditacijo vas bom popeljal “nazaj domov”,saj vsaka posoda resonira zvok OM, ki je izvor vsega, kar obstaja. Je prvotni zvok, iz katerega se je začelo razvijati življenje.
Udeleženci bodo imeli možnost “stopiti” v veliko zvočno posodo, kjer jim bom izvedel kratko meditacijo. Z njeno pomočjo se lahko “ugotovi” karakter posameznika, kar je še posebej pomembno pri otrocih.

11:30–13:30 PRVI KORAK K HARMONIČNEMU PLESU SPREMEMB, Shakti Dance®, Sat Pavan Kaur (Petra Smrtnik)
V resnici vsi vemo globoko v sebi, da so spremembe sestavni del življenja. Edina stalnica v življenju so spremembe. Globoko v sebi vemo tudi, katere so te spremembe, ki bi jih morali narediti, pri tem pa nas mnogokrat ovirajo strahovi in “kaj če” scenariji, ki jih piše negativni um. Vendar nas odlašanje samo oddaljuje od rasti, razvoja in izraza naše duše.
Na Shakti Dance delavnici bomo naredili prvi korak in objeli spremembo ter se odprli za globalne spremembe nasploh v življenju. Vsak nov ali že pozabljeni gib bo odpiral nove živčne poti, s tem pa tudi nove načine razmišljanja uma.
Opustimo torej našo iluzorno percepcijo časa! Preteklost in prihodnost ne obstajata – potopimo se v sedanjost tega trenutka! Čas je samo gibanje zavesti. Naredite prvi korak, ni važno, kako majhen, in pritisk bo v trenutku začenjal izginjati. To vam bo dalo zagon za spreminjanje in rast.

15:00–17:00 KUNDALINI JOGA IN ŠOLA, Kundalini joga, Bhajan Nam Kaur (Franceska Žumer)
Kundalini jogo, prirejeno za potrebe osnovnošolskih učencev, lahko uspešno vključimo v vzgojno-izobraževalno delo. Šolsko delo se vedno bolj prilagaja različnim zahtevam učencev, še posebej učencev s posebnimi potrebami, ki potrebujejo vedno več individualnega pristopa, motivacije za delo in učenje, vsem ostalim zaradi vedno slabših fizičnih sposobnosti, za hitrejše in učinkovitejše napredovanje v osvajanju znanja, za razvijanje socialne in čustvene inteligence, za učenje vrstniškega nenasilja, za razbremenitev stresnih situacij, kar vodi do notranje umirjenosti, samozadovoljstva s seboj, kar je tudi pogoj za doseganje načrtovanih ciljev.

17:00–17:30 ZAKLJUČEK FESTIVALA, Prabunam Kaur (Anastasia Preložnik)

 


 

Lokacija: CITYOGA center
Ulica Jožeta Jame 12, 1210 Ljubljana – Šentvid
www.cityoga.org

CENIK
Celoten festival v predprijavi do 31. 10. 2017: 108 € (darilo: knjiga Učenja Yogi Bhajana), od 01. 11. 2017 dalje: 125 €
Cena za pare za celoten festival: 180 € (darilo: knjiga Učenja Yogi Bhajana)
Ena delavnica: 20 €
Zvočna kopel: 10 €
Petek: 25 €
Sobota: 60 €
Nedelja: 50 €

PRIJAVE
drustvo.kundalini@gmail.com, z opombo “prijava na festival”

Vplačila na račun društva
ZDRUŽENJE UČITELJEV KUNDALINI JOGE SLOVENIJE
Grošljeva ulica 8, 1000 Ljubljana, IBAN: SI56 0510 0801 3157 751
Abanka Vipa, BIC: ABANSI2X

Informacije
GSM: 041 874 301 (Marta)

 


 

Festival organizira Društvo učiteljev Kundalini joge Slovenije.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.