Bela tantra

Bela tantra je starodavna skupinska meditativna praksa, ki deluje na čiščenju najglobljih delov podzavesti. Že v antičnih časih so ljudje ugotovili, da imajo na bilijone misli, milijarde občutkov, milijone čustev, tisoče želja, na stotine fantazij, več resničnosti in osebnosti.

Naš um sprosti 1000 misli ob vsakem pomežiku očesa. Nekatere teh misli se izgubijo v nezavednem, nekatere se zataknejo v podzavesti in vplivajo na zavestni um. Te misli postanejo občutki, čustva, želje in fantazije. Namesto, da obvladujete svoj um, vas pogosto um in misli usmerjajo, kar lahko povzroči impulzivne (iracionalne ali emocionalne) odločitve, slabo komunikacijo in stres, ki se ob tem pojavi.

Bela tantra omogoča, da se prebijete skozi nezavedne blokade in začnete bolj uživati življenje. Ko vsak trenutek z jasnostjo vidite in delujete, lahko pridobite globlje razumevanje sebe in vaš um, telo in duša lahko delujejo skupaj. To je pot do osebne svobode in zavedanja, ki prinese več uspeha na vseh področjih življenja.

Izvaja se v paru kot skupinska meditacija, pri tem sedite nasproti partnerja in sledite navodilom, ki jih je na video posnel Mahan Tantric, Yogi Bhajan. Delavnica je sestavljena iz 6 do 8 kriy, ki so meditacije in vsaka vključuje pozo telesa ali položaj rok, tehniko dihanja in mentalno osredotočenost in/ali mantro. Včasih meditacije spremlja glasba. Kriye so dolge 11 do 62 minut in po vsaki kriyi je odmor. Okolje je mirno, vzdušje pa prijazno in spodbudno.

Delavnice se lahko udeleži vsak. Začetniki se bodo prilagodili svojim notranjim energijam in uživali v globoki in včasih zahtevni meditativni izkušnji. Naprednejši meditatorji pa bodo poglobili lastno  izkušnjo in ustvarili nove vpoglede v duhovno zavedanje.

Kako se pripraviti in kaj prinesti

  • Na delavnico pridite pripravljeni za meditacijo in izvedite jogo ali raztezne vaje.
  • Nosite ohlapna, udobna, bela oblačila. Bela združuje vse barve in poveča vaše magnetno polje in moč avre.
  • Nosite belo bombažno pokrivalo, ki bo varno ostalo na glavi med kriyami.
  • S seboj prinesite podlogo, svetlo odejo ali ovčjo kožo in odejo, s katero se boste pokrivali med sprostitvenimi obdobji.
  • Priporočljiva je krtača za lase, s katero si pred začetkom delavnice lase dobro skrtačite.
  • Bela tantra je tudi postopek čiščenja, zato je voda zagotovljena, vi prinesete le steklenico.
  • Dragocenosti pustite doma. Fotografiranje in snemanje je prepovedano. Mobilne telefone je potrebno izklopiti.

Povezava na spletu

Glasilo društva

Preberite zadnjo številko glasila ali preglejte predhodne številke v arhivu glasil.