O Društvu učiteljev Kundalini joge Slovenije

Društvo je skupina učiteljev in učiteljic Kundalini joge ter pridruženih članov učiteljic in učiteljev Shakti dance®– joge plesa. Učitelji smo povezani v združenje, ki se med seboj podpira in drži prostor, da lahko rastemo in se razvijamo skozi življenjske vzpone in padce. Podpora poteka tako na nivoju energije kot tudi skozi razne oblike druženja, pomoči in obveščanja.

Statut

Več o delovanju in zgradbi društva si lahko preberete v STATUTU DRUŠTVA.

Članstvo

Kako postati član društva

Če si zaključil_a učiteljski tečaj kundalini joge ali joge plesa (ali se ga udeležuješ) se nam lahko pridružiš, tako da nam pišeš na društven mail: drustvo.kundalini@gmail.com.

Za včlanitev bomo potrebovali kopijo tvojega certifikata o dokončanem učiteljskem tečaju in tvojo pristopno izjavo: PRISTOPNA IZJAVA 

Člani združenja:

 • lahko društvo prosijo za podporo in pomoč,
 • se lahko predstavijo na spletni strani društva,
 • objavljajo urnik svoje redne vadbe na spletni strani društva in v glasilu,
 • objavljajo svoje dogodke v Glasilu društva in po e-pošti skupine učiteljev,
 • so obveščenih o dogodkih, ki potekajo v Sloveniji in tujini,
 • aktivno sodelujejo pri oblikovanju vsebin Glasila društva,
 • aktivno sodelujejo pri vodenju skupnih Sadhan,
 • izkoristijo popuste pri dogodkih, ki jih organizira društvo (npr. festivali, letna srečanja …),
 • izkoristijo popuste pri izobraževalnih delavnicah (npr. letna Shunia delavnica),
 • pridobijo podporo za udeležbo na nekaterih mednarodnih dogodkih (npr. Bela tantra),
 • so deležni pomoči pri organizaciji dogodkov (npr. promocija, koordinacija …).

Članarina znaša: 25 €;  združenja je vključeno v mednarodno združenje učiteljev IKTYA (International Kundalini Yoga Teachers Association)

Prav tako nudimo članom možnost znižane članarine v primeri dolgotrajne bolezni, porodniške odsotnosti, odhoda v tujino, ipd. V tem primeru nam prosim pošljite prošnjo z utemeljitvijo na drustvo.kundalini@gmail.com.

Gurudakshina

Koncept gurudakshine je zelo star in je unikaten primer v kulturi in tradicije Indije. Izraža spoštovanje do učenja, ali guruja v obliki darila, plačila ali dela. Gurudakshina v Kundalini jogi je povezava s tokom zavesti, z vračanjem viru učenj. Dajanje gurudakšine je izraz hvaležnosti. Uspevamo tako, da delimo in dajamo del zaslužka za podporo skupnosti.

Siri Singh Sahib je rekel tudi: »Gurudakshina je pot prosperitete, moč samozaupanja in samozavesti vsake celice našega bitja.« Prispevki Gurudakshine se uporabljajo za razširjanje 3HO učenj in Kundalini joge. Način izračunavanja Gurudakshine je enostaven – znaša 11% bruto prejemkov iz naslova učenja. Gurudakshina se lahko podarja lokalni organizaciji ki predstavlja znanost Kundalini joge. V Sloveniji je taka organizacija – naše društvo. S tem, da boste del svojih dohodkov delili z društvom, ne le podpirate svojo prosperiteto ter izražate zaupanje učenju – izražate tudi zaupanje Vesolju in razumevanje zakona Karme.

TRR za gurudakshino in donacije:  DRUŠTVO UČITELJEV KUNDALINI JOGE:

TRR: SI56 0400 1004 8617 844, Združenje učiteljev kundalini joge, Ellerjeva ulica 55, 1000 Ljubljana

“Prispevam, iz hvaležnosti in ker želim, da se skupnost, podpora, nauki in informacije nadaljujejo.”

Glasilo društva

Glasilo Društva učiteljev kundalini joge Slovenije pripravljajo člani društva in vsebuje zanimive zgodbe, učenja, vadbo in tudi meditacije, kot jih je učil Jogi Bhajan. V njem boste tudi našli veliko informacij o aktualnih dogodkih, ki se odvijajo v Sloveniji in njeni okolici.