Sat Nam Rasayan – tehnika zdravljenja

Ko učiš Sat Nam Rasayan, ne moreš učiti lastnega programa, to ne obstaja. Pridem sem, vas opazujem: kako je vsak od vas? Malo tako … In to pomeni, da peta čakra ni zelo svobodna. Zato delamo na peti čakri in združimo to izkušnjo.

V Kundalini jogi je pomembno to narediti, v Sat Nam Rasayanu je to nujno, bistvenega pomena. Kajti učimo se samo preko izkustva, drugih informacij ni.

Lahko zastavim vprašanje: Kaj je Sat Nam Rasayan? Je praktična uporaba šunje. Kaj še? Nič drugega, samo to je. Najprej se naučiš kako vzpostaviti šunjo in nato se naučiš kako vzdrževati šunjo.

Postali boste zelo kreativne in srečne osebe in pomagali boste mnogim ljudem.

Koliko krij morate poznati? Nobene in vse.

Sant Singh Guru Dev Singh Khalsa, Ph.D., Perugia 2017

Izvor

SNR je tehnika zdravljenja, ki izvira iz tradicije Kundalini joge. Prvotno se je ta metoda prenašala v tišini iz mojstra na učenca. Jogi Bhajan se je odločil, da bo ta učinkovita metoda zdravljenja na razpolago vsakomur, ki se jo bo želel naučiti. Njegova namera je bila pomagati človeštvu v teh težkih časih sprememb. Na tradicionalni način, v tišini, je učil Guru Dev Singha dokler tehnike ni obvladal. Nato je Guru Dev Singha poslal v svet kot učitelja. Guru Dev Singh je v ta namen razvil sistem učenj skozi meditativni proces, ki omogoča učencem učenje in razvoj. V njegovi šoli se urijo učitelji in zdravilci.

Kaj je Sat Nam Rasayan?

Pomeni: «globoka sprostitev v našem resničnem bistvu«

Sat Nam: resnična identiteta ali resnično ime, to je naša duša

Rasayan: tok

Sat Nam Rasayan: tok naše resnične identitete ali spajanje z božanskim

Učenje Sat Nam Rasayan vključuje meditacije Kundalini joge za dvig zavedanja in dosego nevtralnega meditativnega stanja zavesti, v katerem je omogočeno zdravljenje.

Sat Nam Rasayan je neodvisen od katere koli religije ali sistema verovanja. Zahteva samo odprt um, željo po novih izkustvih za rast zavesti in željo po pomoči in zdravljenju drugih ljudi. Učenci se naučijo poglabljati svojo meditacijo, svoje zavedanje in intuicijo.

Zdravilci se zavedajo svojih notranjih občutkov in s postopkom stabilizacije ter sprostitve uporov v povezavi s pacientom, se ozdravitev začne.

Čemu služi?

Življenje je izziv. Vsak dan v našem življenju ni vedno lahko ostati uravnotežen in v harmoniji.

Na nas vplivajo stres, bolezni in zunanje okoliščine. Uničevanje narave, klimatske spremembe, ekonomske spremembe in vojne so problemi s katerimi se moramo soočati.

Sat Nam Rasayan pomaga harmonizirati in uravnotežiti sistem bolnikov. Bolniki izkusijo globoko sprostitev in občutek dobrega počutja, energija se začne pretakati in notranja zdravilna moč začne delovati. Sat Nam Rasayan je zelo učinkovit pri globoki sprostitvi in zdravljenju . Globoka sprostitev je lahko zelo pomembna pri tem, kako vodimo naše dnevno življenje, kako se odzivamo in odločamo.-Na ta način se lahko pozdravi vsak čustveni ali psihološki problem.

Kaj pa praktik?

Učenci, ki vadijo to tehniko zdravljenja se naučijo globoke meditacije in povečajo svojo sposobnost občutenja in zavedanja. Postanejo bolj strpni in sprejemljivi. Dvigajo se nad svoje omejujoče ideje in bodo lahko videli resničnost takšno, kot je, in ne takšno, kot si jo želijo. Sredi kaosa bodo lahko ostali nevtralni in zavestni. Sat Nam Rasayan je način transformacije in intuicije. Z dotikom notranje tišine se bo zdravilec prej ali slej naučil predati svoji resnični identiteti.

Tradicija Sat Nam Rasayan

Linija učenja je veriga mojstrov, ki jih vodi duh, saj prehaja izvor. Lineage zagotavlja, da je posredovana izkušnja “enaka kot na začetku”. Linija velja za subjekt. Z linijo se zdravilci povežejo s prvotnim virom zdravilne moči.

To pojasnjuje, zakaj lahko začetnik zdravi že od začetka učenja. Linija podpira zdravilca med zdravljenjem. Zdravilcem pomaga tudi v težkih razmerah, saj jih ščiti pred nevarnostjo in jih osvobaja zmede. Zdravilci postanejo del linije Sat Nam Rasayan. Zdravilce opominja, da moč ne prihaja od njih samih. Linija Sat Nam Rasayan prenaša izkušnjo Svetega prostora.

Ne vemo kdo je začetnik linije. Svetniki in mojstri različnih tradicij so bili del nje. Danes se navezujemo na Guruja Ram Dasa, Punjabskega svetnika iz 16. stoletja. On predstvlja Sveti Prostor tako popolno, da so ga praktiki Sat Nam Rasayana smatrali za arhetip tega sistema.

Celotno bivanje tega svetlega bitja je bilo v povezavi s Svetim prostorom in vse njegovo delo je bilo zdravljenje. Guru Ram Das (1531-81) predstavlja nevtralnost. Preko stoletij so učili Sat Nam Rasayan v tišini iz mojstra na mojstra. Jogi Bhajan je bil del te tradicije in prvi, ki se je odločil, da mora biti Sat Nam Rasayan dostopen vsakomur, ki se ga želi učiti. Jogi Bhajan je 10 let učil Guru Dev Singha v tišini, nato pa ga prosil, da ustanovi šolo v Rimu in razvije sistem učenja. Guru Dev Singh je sedaj mojster te zdravilske veščine, učence pa ima po vsem svetu.

Decembra 1992 je bila v Assisiju v Italiji uradno ustanovljena šola Sat Nam Rasayan. Vsakdo lahko vadi Sat Nam Rasayan in postane del linije, ki je univerzalna, odprta, svobodna in namenjena služenju.

Šola

Izobraževanje za zdravilce je razdeljeno na 1. in 2. certificirano stopnjo. Učiteljsko licenco podeli lahko le mojster Guru Dev Singh.

Več na: http://www.gurudevsnr.com/sat-nam-rasayan/level1-certification-requirements.html

Poleg šolanja pa Guru Dev Singh letno vodi še: 

Re Man v Meridi, Mehika 7 dni, februar-marec

Re Man Shabad se poje 7 dni, dokler ni odpetih 11.000 ponovitev. Jogi Bhajan je dejal, da s petjem 11.000 ponovitev Re Man pridobiš zlato avro.

Kundalini Surjhee Meditation v Venlu, Nizozemska, 5 dni april-maj

Recitiranje Kundalini Surjhee mantre 11.000 krat da izkušnjo toka in dviga kundalini energije, ki ima pomlajevalni učinek na telo in krepi notranje organe.

Perugia Retreat, Italija, 6 dni v Decembru

Čudovita in edinstvena priložnost, da se naučite te starodavne zdravilne umetnosti, ki poglablja vašo duhovno rast v prisotnosti Učitelja in z družino Sat Nam Rasayan.

Več na: https://www.sat-nam-rasayan.de/sat-nam-rasayan-eu/

Glasilo društva

Preberite zadnjo številko glasila ali preglejte predhodne številke v arhivu glasil.