Shakti Dance® – Joga plesa

Shakti Dance® je Joga plesa, oblika zavestnega in predanega plesa v katerem se prepletajo različni plesni stili, gibi in ritmi kot jogijsko orodje podprto z dihom, fokusom in energetskim tokom. Je originalna metodična jogijska vadba, ki jo je ustvarila Sara Avtar Olivier iz Velike Britanije.

Sestavljen je iz kombinacije 8 faz, ki vsebujejo implementirano notranjost Jogiske Filozofije in prakse Kundalini Joge, kot jo je učil Jogi Bhajan. Prepleta dih, gib in čuječnost, ki širi našo zavest in nas skozi ples zliva z našo esenco Biti.

Sistematičen pristop vadbe Shakti Dancea® prebuja in uteleša organske principe harmoničnega gibanja, ki ustvarja harmoničen pretok Prane v našem umu in telesu. Zato lahko prebuja »Ustvarjalen Shakti tok«, ki daje občutek svežine, prebujenosti in izpolnjenosti.

Po Obliki je Shakti Dance® harmoničen tok Asan v gibanju (Shakti asane v toku), Ritmično Dihanje, Energetske Plesne Vaje (kratke plesne fraze v prostoru, plesni koraki ), Prosti ples in plesna improvizacija, Sprostitev,  Meditacija v gibanju na glasbo (Celestialna Comunikacija & Mantrična Koreografija) in Meditacija v mirovanju.

V Esenci je Shakti Dance® praksa, ki skozi ples kultivira  svoboden, organski in ustvrajalen izraz naše Biti. Nežno masira, osvobaja telo in um blokad, sprošča stres  – in nas odpira k bolj čuječem, ljubečem umirjenem in prebujenem toku življenja.

Kdo je Shakti?

Shakti je energija, moč, prana, gibanje, ples, glasba, vse, kar nas oživlja in s čimer se izražamo. Predstavlja ženski princip božanstva, medtem ko Shiva predstavlja moški princip. Indijski bog Shiva sedi v meditaciji in osredotočeno opazuje Shakti, kako pleše in se veseli življenja. V Shakti dance-u ples prežamemo z zavestjo Shive, z umirjeno pozornostjo in začutimo, da smo v resnici mi sami ta zavest. Zavest, ki se izraža skozi življenje, skozi smeh, veselje, ples in glasbo. Kot je Shiva zavest v mirovanju je Shakti zavest v gibanju, tako kot je Shiva plesalec je Shakti ples.

Sara Avtar – stvariteljica Shakti Dancea® – Joge plesa

Shakti Dance® – Joga plesa je vzniknila iz Sarine vseživljenske inspiracije, ki ji jo daje ples in trideset letna praksa Kundalini joge. Sara Avtar je jogini, pevka, učiteljica trenerjev Shakti Dancea® in Kundalini joge 1. & 2. stopnje in Sat nam Rasayan zdravilka.

»Duša se zrcali in izraža v našem plesu, ko smo sami v najbolj intimnem stiku s svojim Bitjem, ki nas vodi«.“ ~ Sara Avtar

Shakti Dance® – Joga plesa, vadbe in delavnice v Sloveniji

Shakti Dance® Academy

Intervju s Saro Avtar

Glasilo društva

Preberite zadnjo številko glasila ali preglejte predhodne številke v arhivu glasil.