Loading Events

Obstaja pot skozi vsako prepreko

Športno-plesni center Buba, 30.09.- 02.10. 2016, Slovenija


PETEK

16.00 – 16.45 REGISTRACIJA

17.00 OTVORITEV FESTIVALA; Jaideep Kaur (Edita Kurent)

17.30 – 19.30 KONFRONTACIJA. KLJUČ ZMAGE; Kundalini joga, Prabunam Kaur (Anastasia Preložnik)
Strah pred zavrnitvijo nas ustavi pred pomembnim razgovorom. Bojimo se, da se bo otrok drl če bomo rekli »ne«. Nočemo konflikta in potlačimo svoj prav. Koliko sebe izgubljamo na ta način. Soočanje s svojim strahom na tuje odzive je tretji korak v komunikaciji: »Poke, provoke, confront, elevate«. Brez tega ni povzdigovanja.

20.00 – 21.00 VEČER PETJA MANTER; Antonietta Pezzano
Mantre so zvok, zvok je vibracija, zvok je začetek vsega. Ko vibriramo zvok mantre, vibrira vsaka celica v našem telesu. S petjem svetih besed, manter, se dvignemo v višjo vibracijo in tam, v stiku s svojim bistvom, najdemo pot čez vsako prepreko.
“As you vibrate, the Universe vibrates with you.” (Yogi Bhajan)


SOBOTA

5.00 – 7.30 – VODNARJEVA SADHANA; Sukh Ram Kaur (Lidija Batič)

8.00 – 8.45 REGISTRACIJA

9.00 – 11.00 MOGOČNA PREOBRAZBA OB MAGIČNI PODPORI ETERIČNIH OLJ; Shakti Dance®, Sat Pavan Kaur (Petra Smrtnik)
Korenine plesa segajo že v prazgodovinska obdobja in v marsikaterih plemenih ga še danes uporabljajo kot orodje za transformacijo psihofizičnih blokad (v obliki negativnih čustev, bolezni…) ter doseganje višjih stanj zavesti. Shakti Dance (Joga plesa) je izredno učinkovita in hkrati radostna plesna praksa joge, ki nas povezuje z neskončnim v sebi, da lahko svobodno izražamo svojo resnično bit skozi ples.
Kadar nagovarjamo neskončno v sebi, lahko premagamo katerokoli prepreko. To je pravilo življenja. Ko pa ego nagovarja naša čustva, ni pomembno, kako modri ali veliki smo – postanemo samouničevalni.
Če primerjamo to delavnico Shakti Dancea z jadranjem po odprtem morju, v viharju mogočnih blokad in samouničevalnih gromozanskih valov našega ega, bodo tehnike Shakti Dancea naša jadra, terapevstska eterična olja YL pa krmilo. Dodajmo jim še močan dih ter izraz duše skozi gib in varno bomo pluli preko vseh valov in čeri do mirnega zaliva – do tišine v sebi.
Na delavnici bomo uporabili tranformativno moč eteričnih olj Young Living kot so modra smreka, ocotea, frankincense idr., ki nam pomagajo pri harmonizaciji uma, telesa in duha ter doseganju pozitivnih življenjskih sprememb.

11.30 – 13.30 BLOKADE USTVARJENE Z UMOM; Kundalini joga, Shabadras Kaur (Marta Lovše)
Ste obtičali? Nič v našem življenju se ne zgodi brez razloga. Kaj nam sporoča blokada, ovira ali izziv? Ste kdaj pomislili, da se iz vsega manj dobrega v življenju vedno rodi boljša rešitev ali izid?To pomeni, da vse kar nas ustavlja na poti do neskončnosti v sebi nosi seme rešitve.
Obstaja pot skozi vsako prepreko.
Ne glede na katero področje našega življenja se ozremo, ugotovimo, da je prepleteno z neštetimi preprekami in spremembami. Sprašujemo se, kam nas to pelje, zakaj se to dogaja meni ipd? Moram ponovno v malo šolo življenja? Resnica je, da so to le slepila, ki jih ustvarjamo v lastnem umu.

15.00 – 17.00 Z ZAVESTNIM DIHOM SKOZI PREPREKE; Breath walk / dihanje ognja, Raja Ram (Tomaž Žerovnik)
Podelil bom svoje izkušnje pri pionirskem osvajanju visokih sten – pri raziskovanju sveta. Kako nam zavestno dihanje pomaga, poudari intuicijo in pokaže pot, tudi tam kjer navidezno – intelektualno ni prehoda.

17.30 – 19.30 UMETNOST POSLUŠANJA; Shakti Dance®, Siri Amrit Kaur (Nataša Tovirac)
Shakti dance – joga plesa je zlivanje mirujoče in gibajoče zavesti. Ta tok prebije marsikatero blokado, ki ji lahko prisluhnemo, če razvijamo čuječnost do našega telesa. Preko plesa spoznavamo, da nam telo samo odgovori še preden vprašamo, tako lahko ustvarjamo prostor izražanja in ko se izrazimo se lahko prepustimo. Umetnost poslušanja se zlije v umetnost zavestnega bivanja brez blokad.
Igrali se bomo in žuboreli od ugodja ob soprostitvi telesa, uma in duha, vsega kar joga plesa sprosti.
“Only those who have developed themselves to live consciously can live without blocks and none of us can live totally consciously all the time.” (Yogi Bhajan)

20.00 – 21.30 ZDRAVLJENJE DUŠE; Kundalini joga, gongi, Sarab Varta Kaur (Dragica Kopjar)
Vsa moč izhaja iz Duše (Božanskega). Če nismo odprti neposrednemu vplivu te moči, le ta ne more prodreti v naše bistvo in nas ozdraviti.
Najboljša pot ozdravitve je kadar lahko za sabo pustimo vse misli o bolezni. S tem pozabimo na telo in se tako dvignemo nad stanje le telesne identifikacije.
Bolezen je vedno pokazatelj motenj in neravnotežja, ki neizbežno vodi v bolezni, kadar telesnost prevlada nad našo duhovno naravo.
Kadar trpimo, se moramo zazreti globoko vase in prepoznati ali se oddaljujemo od svojega resničnega bitja, duše. V vsakem trenutku imamo v sebi možnost ozdravitve ali oboljenja.
To moramo le ozavestiti in se prepustiti. Za vse vedno obstaja izhod. Duša je majcena duhovna iskra, ki prebiva v našem telesu.
“Duša se nikoli ne rodi, niti ne umre. Ni nastala, ne nastaja, niti ne bo nastala. Nerojena je, večna, vedno obstoječa in prvobitna. Ne umre, ko umre telo” (BG.2.20)
Nekatere osebe nikoli ne spoznajo Duše, niti se ne zavedajo njenega obstoja. Telesa so kot obleke v dolgem nizu, v katere se je večna Duša odela, da bi se izpopolnila. Stanje bolezni je povezano tako z našim fizičnim telesom, kot z našim duhovnim stanjem. Veliko neravnovesje lahko uspešno zdravimo ali preprečujemo s tehnikami Kundalini joge. Starodavna učenja nas učijo, da je fizično telo odraz duhovnega telesa.
Naša duša v življenskem ciklusu in izpolnitvi karme preživlja razne težke travme, ki puščajo za seboj globoke rane in vozličke. Recimo, če trpimo zaradi ljubljene osebe ali člana družine, ki nas je prezgodaj zapustila, se to odraža na našem fizičnem telesu. Kundalini joga pozna 10 teles in prvo telo je Telo Duše, ki predstavlja Neskončnost. “Heart over Head”. Srce je sočutje, ljubezen, hvaležnost, odpuščanje, um je intelekt, naš ego. Oboje potrebujemno za harmonijo.
Ko smo v celoti uglašeni – telo, um in duh, takrat občutimo sočutje, intuicijo, ustvarjalnost, takrat služimo in sledimo poti svoje duše.
Ob predavanju o tem bomo delali močno Kundalini meditacijo, s katero bomo aktivirali in okrepili našo notranjo zdravilno moč, odstranili čustvene blokade, ki nas omejujejo pri uporabi življenjskega potenciala in ustvarjajo bolezni v telesu, prečiščevali bomo našo podzavest in spodbudili sproščanje napetosti in drugih potlačenih podzavestnih vzorcev. Odprli bomo našo duhovno pot in na koncu naši duši podarili zasluženi mir. S pomočjo Kundalini joge lahko uskladimo vseh 10 teles. Pri vsem tem nam bo pomagal starodavni inštrument Gong.


NEDELJA

5.00 – 7.30 VODNARJEVA SADHANA: Dhanpreet Kaur (Katarina Hohnec)

8.00 – 8.45 REGISTRACIJA

9.00 – 11.00 ODVISNOST IN POT IZ NJE; Kundalini joga, Onkartej Kaur (Katja Rostohar)
V življenju se pogosto soočamo s stvarmi, katerim se težje upremo, od njih lahko postanemo odvisni. To so lahko vsakdanje stvari (tobak, alkohol, delo, hrana, telefon, …) ali pa tudi bolj kompleksne (osebe, občutki, odnosi, …). Te lahko počasi prevzamejo oblast nad našim življenjem, soočamo z občutki strahu in bolečine, ne vidimo izhoda. Počasi izgubljamo stik s seboj, zdravje se nam lahko poslabša, imamo občutek  nemoči in obupa. Sodoben način življenja je pripomogel, da se seznam stvari od katerih smo lahko odvisni vsako leto nekoliko podaljša. Kaj hitro se v začaranih krogih odvisnosti lahko znajdemo tudi sami ali se v njih znajdejo naši starši, prijatelji, otroci, …   A kako najti pot iz začaranega kroga odvisnosti, občutkov nemoči in obupa? Kako najti pot do neodvisnosti? Kako najti pot do sebe, do radosti in zdravja – do svojega življenja? Poti je več!  Potrebno je zbrati moči, da premagamo prepreke/bolečino. Pot se nam lahko zdi dolga in boleča, zato je dobro, da se opremimo z optimizmom, vztrajnostjo in ljubeznijo, podporo in upanjem. Vsak dan, vsak narejen korak, vsak bolj zavesten dih, je del zmage, ki nam povrne moč in neodvisnost, ki nam pomaga razkriti pot do ljubezni, pot do nas samih in bolj polnega življenja.

11.30 – 13.30 OSVOBODITEV: ZMAGA NAD SUŽENJSTVOM ILUZIJ; Shakti Dance® (Dunia Mladenić)
Osvoboditev je notranje stanje, ko nismo sužnji iluzij, ki jih ustvarja naša podzavest. Iluzije
nepremagljivih preprek, ki se kažejo kot strahovi, občutki krivde, nesigurnosti, materialno ali
čustveno pomanjkanje oz. kakršne koli »pošasti, ki skočijo iz omare«, nas strašijo in prepričajo,
da služimo ciljem, ki prinašajo le začasno olajšanje, nato pa nas potisnejo še globlje v pogubo
suženjstva. Namesto tega se lahko odločimo, da služimo višjim ciljem, ki bodo izboljšali kvalito življenja in prinašali srečo. “A liberated person is always a happy person….lives in grace in this world….Everyone can be like that…The only thing required is a decision.” (Yogi Bhajan)

15.00 – 17.00 OBSTAJA POT SKOZI VSAKO PREPREKO; Kundalini joga, Jaideep Kaur (Edita Kurent)
Včasih se sprašujemo, zakaj se je to zgodilo prav meni, počutimo se v brezizhodnem položaju.
Kako situacijo, ki izgleda težka, polna izzivov obrniti sebi v prid, da se iz nje nekaj naučimo in
zrastemo? Na delavnici bomo skušali pogledati svoje življenje z drugačne perspektive.

17.00 ZAKLJUČEK FESTIVALA;  Jaideep Kaur (Edita Kurent)


LOKACIJA
ŠPORTNO-PLESNI CENTER BUBA
Vodovodna 25, 1000 Ljubljana
www.buba.si

CENIK:
Ena delavnica – 20 EUR
Mantre – 10 EUR
Petek – 25 EUR
Sobota – 60 EUR
Nedelja – 50 EUR
Celoten festival – v predprijavi do 9.9.2016 108 EUR (darilo: knjiga Učenja Yogi Bhajana).
Od 10.09.2016 dalje je cena celotnega festivala 125 EUR.
Cena za pare za celoten festival je 180 EUR.

PRIJAVE:
drustvo.kundalini@gmail.com z opombo “prijava na festival”.
Vplačila na račun društva:
ZDRUŽENJE UČITELJEV KUNDALINI JOGE SLOVENIJE,
Grošljeva ulica 8, 1000 Ljubljana, IBAN: SI56 0510 0801 3157 751,
Abanka Vipa, BIC: ABANSI2X

Informacije na GSM: 041874301 (Marta)


Festival organizira Društvo učiteljev Kundalini joge Slovenije.
www.drustvo-kundalini.si
Organizatorji si pridružujejo pravice do spremembe programa.