Loading Events
Vabljeni na tradicionalni letni festival Kundalini joge in Shakti Dance® – joge plesa 2023. Festival bo potekal v Trzinu in na spletni povezavi*.

Naslov festivala:

PRILOŽNOST ZA SPREMEMBE

Petek, 24. november 2023

16:30–18:00 Z jogo lahkotneje skozi spremembe / Kundalini joga / Adi Shakti Kaur (Suzana B. Agostini)
Na delavnici bomo ozavestili, da so spremembe neločljiv del naših življenjskih ciklov. Raziskali bomo, kako te spremembe vplivajo na nas ter, kar je še pomembneje, kako lahko s pomočjo joge in jogijskih tehnik bolj zavestno in uspešno sprejmemo te prehode kot naravni del našega življenja.

18:15–19:45 Lahko sem, kar sem. / Shakti Dance®- joga plesa / Katarina Ferlin
Kako pogosto se sprejmeš z vsem? Cel paket, z vsemi ‘ups, to pa ne gre, ne znam, bom po svoje.’ Kolikokrat si dovoliš nežnosti? Kolikorat si daš čas? Kolikokrat se sploh opaziš? Prav to bomo odkrivali z Jogo plesa, ki nas popelje v globok stik s sabo, v sprejemanje in spoznavanje celosti ter lastne popolne-nepopolnosti. Ko to spoznamo, pa nastane prostor za nekaj subtilno nežnega, ki premakne. Nekaj postane pretočno, pomirjeno in pripravljeno slediti sebi … v spremembe … v novo, v tvoje.

20:00–21:00 Večer gongov / Roman Gostiša
Ob zvokih gongov bomo potovali vase in v celoten univerzum in poiskali spremembe v sebi.

Sobota, 25. november 2023

5:00–7:30 Vodnarjeva Sadhana / Tomaž Žerovnik

7:30–8:30 Odmor za zajtrk (hrana v lastni režiji)

8:30–9:00 Otvoritev festivala / Dunia Mladenić in organizacijski odbor festivala

9:00–11:00 Razvij občutljivost in občutek varnosti / Kundalini joga /Dunia Mladenić

Vsa bitja v kraljestvu stvarstva so povezana preko subtilne komunikacije, ki temelji na frekvenci njihove elektromagnetne psihe. Za dojemanje te povezanosti potrebujemo občutljivost. Ko naša subtilnost podpira našo občutljivost in projekcijo, se počutimo varno. Dojamemo, da smo integralni del stvarstva.

11:30–13:00 Sproščanje glasu skozi izražanje notranje vibracije / Shakti Dance®- joga plesa / Anka Hvale

Srečanje temelji na spodbujanju zavedanja, kako močno vibracijo v nas in okoli nas prebuja razvijanje lastnega glasu. Kako telo zazveni kot uglašen inštrument, ko sprostimo in aktiviramo grleno čakro. Ko omogočimo glasu prosto pot na plano, prisluhnemo svojemu bitju in spoznavamo, kako se odzove na jasnost in prodornost odtenkov lastnega zvena. Da se spustimo z njim v svoje globine in poletimo v brezmejne širjave. Da zasijemo v svojih barvah in začutimo takó radost, kot pomirjenost, ki sta nam dani.

13:00–14:30 Odmor za kosilo (hrana v lastni režiji)

14:30–15:30 Petje Kundalini manter / Gian Dharam Singh (Gorazd Kurent)

Te mantre nosijo vibracijo miru, blagostanja, povezave in še mnogih kvalitet. Razumemo in doživljamo jih po njihovem učinku, zato tudi to, da ne razumemo vsake besede nima bistvenega pomena, čeprav to doda še en sloj njihovemu učinkovanju. Povezovali se bomo preko naših glasov, medsebojno in s sabo.

16:00–17:30 Če sprememba sploh obstaja? / Kundalini joga / Prabunam Kaur (Anastasia Preložnik)
Spremembo opazimo samo, če začutimo notranji odpor. Vsak odpor je zavračanje resničnosti. Kako živimo svoje bistvo, da se ne borimo z Vesoljem?

17:30–18:00 Zaključek festivala / Dunia Mladenić in organizacijski odbor festivala

lokacija:
Studio Eviana, Špruha 19, Trzin // cenik velja tudi za spletno povezavo

cena delavnic:
Predprijava do 18. 11. 2023 z vplačilom na račun:
Cena za celotni festival: člani društva 50 € / ostali 70 €
Prijava od 18. do 30. 11. 2023 z vplačilom na račun, kasneje osebno na festivalu:
Cena za celotni festival: člani društva 70 € / ostali 90 €
Cena posamezne delavnice: člani društva 20 € / ostali 30 €

prijave:
drustvo.kundalini@gmail.com, z zadevo ‘prijava na festival’.
Navedite, ali se boste udeležili dogodka v Trzinu ali po spletni povezavi.

vplačila:
na TRR račun: ZDRUŽENJE UČITELJEV KUNDALINI JOGE SLOVENIJE,
Ellerjeva ul. 55, 1000 Ljubljana, IBAN: SI56 0400 1004 8617 844, NKBM.

*Organizator Združenje učiteljev Kundalini Joge si pridržuje pravico do spremembe programa in – po potrebi – izvedbe samo preko spleta (aplikacije ZOOM).