Katarina Hohnec
Level 1 – 2010, Slovenija

Katarina HohnecKatarina Hohnec – Dhanpreet Kaur. Že kot otrok ni bila nikoli pri miru, doma so jo komaj krotili. Starši so jo kmalu vpisali k izraznemu plesu, kasneje na balet, vmes tudi na ure klavirja. Iz baletnih korakov je naletela kasneje na orientalske plese in ritme salse, v katerih se še vedno rada sprosti. Že od nekdaj ima rada naravo in živali, tako ji dolge sprehode že 10 let bogati mali kuža Ark.
Na zdravstveni fakulteti je diplomirala kot fizioterapevtka in se zaposlila na Ortopedski kliniki v Ljubljani.
Vedno jo je zanimal globlji pomen življenja, tako se je preko matere, ki ji je bila velik navdih in učitelj na tej poti, srečala med drugim tudi z Reiki zdravljenjem in s Kundalini jogo.
Pri Kundalini jogi je takoj začutila, da se znotraj same vadbe skriva nekaj več. Dve leti se je učila pri Anastasii Preložnik, ki je v Sloveniji prva začela s poučevanjem Kundalini joge. Kasneje je poglabljala znanje in pridobivala nove izkušnje tudi pri tujih učiteljih.
Leta 2008 je pridobila naziv učitelja Kundalini joge I. stopnje v šoli Kundalini joge Amrit Nam Sarovar v Franciji pri Karta Singhu. Od takrat vadbo Kundalini joge tudi samostojno poučuje. Z marcem 2010 je nadaljevala s študijem Kundalini joge za učitelje II. stopnje.
Njeno delo in življenje od leta 2011 širijo in bogatijo tudi tehnike Sat Nam Rasayan, ki jih v Ljubljani poučuje Har Darshan Kaur Neubauer iz Hamburga, ki je že 26 let tudi učiteljica Kundalini joge.

Glasilo društva

Preberite zadnjo številko glasila ali preglejte predhodne številke v arhivu glasil.