Anastasia Preložnik
Level 1 – 2005, Moskva, Rusija
Level 2 – 2010

Anastasia PreložnikAnastasia Preložnik – Prabunam Kaur – je Rusinja, rojena v Moskvi, v Sloveniji živi od decembra 2003. V Rusiji se je ukvarjala z različnimi ezoteričnimi gibanji, ima tudi prvo stopnjo reiki, dokler leta 2002 ni prišla do Kundalini joge. Od leta 2004, ko je dokončala učiteljski tečaj 1. stopnje, jogo aktivno poučuje. Leta 2005 se je udeležila enotedenskega seminarja “Samoprebujanje” v Franciji s Karta Singhom (Francija) in seminarja Naad joge v Rusiji. Leta 2006 – štiridnevnega seminarja Kundalini Joge za ženske s Tarn Taran Kaur Khalsa (ZDA, direktorica za ženske programe Kundalini joge v organizaciji 3HO). Poleg redne vadbe, joge za ženske in za nosečnice, vodi delavnice in predavanja na teme joge in duhovnega razvoja. Leta 2008 je organizirala prvi tečaj za učitelje Kundalini joge v Sloveniji.
Leta 2009 je dokončala 2. stopnjo učiteljskega tečaja (500-urni tečaj). Od leta 2010 je članica mednarodne akademije učiteljev Aquarian Academy (je Associate trainer), ki usposablja trenerje za vodenje učiteljskih tečajev.
Poleg Kundalini joge vodi vadbo za dojenčke in mlade mame Bebionika©. Je certificirana inštruktorica programa Baby-Yoga (Birthlight ©) in Child’s Play Yoga (Gurudass Kaur).
Duhovno ime Prabunam Kaur v prevodu pomeni “princesa, ki se razsvetli v meditaciji na Božje Ime”. Njena duhovna učitelja sta Karta Singh, mojster in znani učitelj Kundalini joge, ustanovitelj šole Amrit Nam Sarovar ter Hari Har Ji Kaur (Velika Britanija).
Njen moto je citat Jogi Bhajana »Kdor ne vidi Boga povsod, ne vidi Boga nikjer«.

Glasilo društva

Preberite zadnjo številko glasila ali preglejte predhodne številke v arhivu glasil.