Shakti dance

Shakti Dance je joga plesa, ki nam ob zavestnem prakticiranju plesa ponuja radostno milino in zdravja polno jogijsko pot. Ta disciplina se je izoblikovala v zgodnjih »devetdesetih« in bazira na Kundalini Yogi, kot jo je učil Yogi Bhajan.
Shakti Dance je bil podprt s strani Yogi Bhajana – kreiran in razvit od Sare Avtar Olivier. Sara Avtar Olivier pleše že celo svoje življenje, jogo prakticira že preko 20 let, je učiteljica joge in izobražuje za Kundalini Yoga (KRI). Sakti dance sledi skupnemun cilju s Kundalini Yogo, da razširi zavedanje in razvije ter izrazi potencial duše v vsakodnevnem življenju.
Shakti Dance zajema vzhodne in zahodne plesne sloge, tako klasične kot moderne, s poudarkom na osnovnih principih, oblikah in dinamikah, na različnih energetskih nivojih.  Različni aspekti plesa postanejo orodja/instrumenti iz katerih lahko izbiramo  in  preko katerih stimuliramo in zbalansiramo notranjo energijo. Shakti Dance nudi preko harmoničnega odpiranja praničnega in avričnega telesa, pot do umetnosti zavestnega in prostega plesa.
Podrobnosti o tej vrsti joge plesa si lahko ogledate na spletni strani: jogakundalini.pl/english/shaktidance

O Shakti Dance-u:

Intervju s stvariteljico Shakti Dancea Saro Avtar: