Sadhana

Sadhana je naša vsakodnevna duhovna praksa.

sadhanaSadhana se odvija v tihih, nežnih jutranjih urah pred vzhodom sonca. V tem času najlažje in pogumno odpremo vrata svojega srca in se povežemo z Neskončnim.

Vadba pred sončnim vzhodom je pomembna zato, ker je čas ko se sonce dviguje nad Zemljo zelo ustrezen za meditiranje. V tem času je v atmosferi veliko prane, ki jo enostavno absorbiramo, naravni ritmi telesa pa so v tem času močneje podpirajo fizično prečiščenje. Zgodnja, jutranja vadba brez vsakega dvoma krepi našo moč volje, energijo, dviguje samozaupanje in sposobnost visoke koncentracije.

Učinki sadhane se pokažejo z rednim prakticiranjem. Naša podzavest, ki dirigira, usmerja in vodi veliko večino naših dnevnih aktivnosti in je usmerjena od naših (železnih) navad in starih (preživetih) vzorcev obnašanja in reagiranja na življenjske dogodke in izzive, postane bolj zavedajoča se, s čimer nam je dana priložnost, da živimo življenje bolj zavestno in jasno reorganiziramo svoje motive in življenjske namere.
Sadhana prinaša fizično in mentalno samozavedanje. Doživetje sadhane je vez med posameznikom in Bogom, in je zelo individualna, zato ne ocenjujmo in ne sodimo nikogaršnjega doživetja po samem sebi. Vsaka krija in mantra ima individualne učinke, čeprav nas vse to razvija na proti k kozmični Zavesti.

Sadhana v Ljubljani
Enkrat mesečno ob sobotah v plesnem studiu Intakt (Poljanska c. 59)
Začetek ob 5.00 uri.  Prispevek za prostor je 3€ po osebi. Vodijo:

07.01. 2017 / PETRA SMRTNIK
04.02. 2017 / MARTA LOVŠE
04.03. 2017 / URŠKA LUNDAR
08.04. 2017 / ANTONIETTA PEZZANO KOKALJ
06.05. 2017 / NATAŠA SIRI AMRIT
10.06. 2017 / VIOLETA

Ob torkih Sadhana s Petro Smrtnik v studiu Prosapia (Celovška 111) ob 4.30 do 7.00 - prijave do ponedeljka do 15h z sms na 031 377 232.

Ob četrtkih Japa Sadhana s Anastasio Preložnik v studiu Ekongkar (Litostrojska 4) ob 5.00 do 7.30 - prijave do srede do 16h z sms na 041 822 616.

Priprava na sadhano

Vstanemo zgodaj zjutraj pred vzhodom sonca. Že v postelji opravimo kratke vaje prebujanja. Ne pozabimo popiti 1 – 2 kozarca vode. Stuširamo se z mrzlo vodo poživi cirkulacijo v telesu in nas prebudi. Oblečemo čista, sveža, oblačila iz naravnega materiala svetlih barv. Za sadhano je najboljša barva oblačil bela.
Med sadhano imejmo glavo pokrito z naravnim bombažnim pokrivalom svetle barve (po možnosti bela ruta, šal, turban, kapa) in z lasmi spetimi na vrhu glave. Lasje usmerjajo dotok sončne energije v telesni sistem.

Dve in polurno trajanje sadhane je določeno z zakonom karme: Kar daš, prejmeš desetkrat povrnjeno. Torej če si odločen desetino dneva posvetiti razvoju svoje višje zavestnosti v življenju, se ti ta energija tekom celega dneva v obilno vrača.
Sadhana v tradiciji jogi Bhajana ima določeno obliko: najprej beremo sveta pisanja Jap Ji, po tem izvajamo krijo in nato pojemo določene mantre.

Priprava in prevod Hermina Merc

Naloži mantre za Sadhano >>>