Kundalini joga

KY posture

Na vetrobranski šipi vašega avta imate brisalce. Zakaj? Če dežuje, nič ne vidite. Brisalci umaknejo vodo, da bi videli. Če sneži, umaknejo sneg. Namen našega življenja je da se naučimo videti. Lahko vidite to, kar morate videti. Nevidno oko v vas mora videti. Jasno mora videti skozi meglo, skozi sneg, skozi dež. Dež bogastva, meglo mentalnih smeti, sneg Ega, vse to morate prečistiti da lahko vidite kam greste. Ne pozabite, da je Zemlja naše začasno bivališče. Ujeti ste v svoji zmedi ki postane vaša obsesija, postanete njena žrtev in sam svoj suženj. Ne boste imeli sreče, ne dobrih odnosov, niti družbe. Ne boste več s seboj.

Boste prepoznali to stanje. Se boste ustavili? Ne, ne boste se.

Čeprav vam bodo judje vam poskušali pomagati in vam razlagati, boste slepo opijanjeni s svojo zmedo in razburjenostjo.

Kako lahko postanemo srečni, če živimo na tak način? Tako, da zaslišimo neskončnost v sebi. Le ta vam bo odvzela žalost, bolečino, podcenjevanje samega sebe. Bog pomeni le vašo lastno moč v Neskončnosti.

V Kundalini jogi to imenujemo Ang Sang Wahe Guru, kar pomeni »Bog je v vsaki moji celici. Moja zavest naj se spoji z Univerzalno zavestjo«.

Kundalini joga, mati vseh jog, njena dragocena učenja hitro peljejo človeško bitje k svojemu središču, v nem zbuja občutek neskončnosti. Tako kot dež zaliva rastlino, da se popek odpre in zacveti, tako modrost in moč krij in meditacij nahrani vašo dušo in jo prebudi. Jo prebudi tako, da slišite njen glas jo čutite in vsak korak svojega življenja naredili v skladu z njo.

Pripravila Anastasia Preložnik