Učitelji - predstavitev

Ana Rozman - Tarandeep Kaur je certificirana učiteljica Shakti dancea® - Joge plesa in certificirana KRI (Kundalini Research Institute) učiteljica Kundalini joge, sicer tudi novinarka na Radiu Slovenija ter avtorica člankov s področja duhovnosti in osebnostne rasti. Njeno duhovno ime (Tarandeep Kaur) pomeni Božanska Princesa/Levinja, ki vodi druge iz teme v svetlobo. Z jogo se je začela ukvarjati pred desetimi leti, vrsto let je plesala jazz balet, zdaj pa svoji dve veliki ljubezni - jogo in ples - združuje v obliki joge plesa. Iskreno verjame, da se prav skozi ples, ki je prežet z zavedanjem, radostjo in milino najlažje izrazi svetloba naše duše. Ana Rozman - Tarandeep Kaur poleg joge plesa poučuje in redno vadi Kundalini jogo kot jo je učil Yogi Bhajan

Patricija Mayer - Sukhraj Kaur je močno povezana z meditacijo in zdravilstvom  zadnjih 8 let. Pri mirovnici  Jasmuheen je opravila delavnice za življenje na prani, je certificirani zdravilka Reikia 2. stopnje, certificirana učiteljica kundalini joge, ki zaključuje drugo stopnjo šolanja pri učitelju Karta Singhu.
Z učiteljem in mojstrom Gur Dev Singh Khalso se je leta 2009 srečala v Hamburgu, kjer je začela z zdravljenjem s tehniko Sat Nam Rasayan in leta 2012 tudi uspešno zaključila drugo stopnjo izobraževanja.   Svoje znanje prenaša naprej z organizacijo šolanja Sat Nam Rasayan v Sloveniji.

Blanka1

Blanka Šauperl - Dharam Kiret Kaur, ima več kot deset let izkušenj na področju vadbe različnih tehnik joge. Je certificirana učiteljica Kundalini joge kot jo je učil Yogi Bhajan in od leta 2011 poučuje jogo za odrasle in mladostnike.

DunjaDr. Dunia Mladenić ima preko 20 let izkušenj znanstvenega dela in prakticiranja različnih tehnik joge in meditacije v Sloveniji, Evropi  in ZDA. Kundalini jogo prakticira od leta 2010. Dunia je KRI certificirana instruktorica Kundalini joge, certificirana instruktorica Shakti Dance, in učiteljica druge stopnje Shakti Dance & Karam Kriya.

EditaKurent Edita (Jaideep Kaur)  je učenka Karta Singha v šoli ANS v Franciji, kjer je opravila tudi II. stopnjo izobraževanja za učitelje Kundalini joge in že 6 let poučuje kundalini jogo v Sloveniji. Je učiteljica Shakti dance-a. Prav tako je terapevtka, pri svojem delu uporablja različne tehnike masaže kot so, Tajska, klasična, refleksna, zvočna in kraniosakralna terapija ter reiki.

KatarinaKatarina Hohnec (duhovno ime Dhanpreet Kaur). Že kot otrok ni bila nikoli pri miru, doma so jo komaj krotili. Starši so jo kmalu vpisali k izraznemu plesu, kasneje na balet, vmes tudi na ure klavirja. Iz baletnih korakov je naletela kasneje na orientalske plese in ritme salse, v katerih se še vedno rada sprosti. Že od nekdaj ima rada naravo in živali, tako ji dolge sprehode že 10 let bogati mali kuža Ark.
Na zdravstveni fakulteti je diplomirala kot fizioterapevtka in se zaposlila na Oropedski kliniki v Ljubljani.
Vedno jo je zanimal globlji pomen življenja, tako se je preko matere, ki ji je bila velik navdih in učitelj na tej poti, srečala med drugim tudi z Reiki zdravljenjem in s kundalini jogo.
Pri kundalini jogi je takoj začutila, da se znotraj same vadbe skriva nekaj več. Dve leti se je učila pri Anastaii Preložnik, ki je v Sloveniji prva začela s poučevanjem kundalini joge. Kasneje je poglabljala znanje in pridobivala nove izkušnje tudi pri tujih učiteljih.
Leta 2008 je pridobila naziv učitelja kundalini joge I. stopnje v šoli Kundalini joge Amrit Nam Sarovar v Franciji pri Karta Singhu. Od takrat vadbo kundalini joge tudi samostojno poučuje. Z marcem 2010 je nadaljevala s študijem kundalini joge za učitelje II. stopnje.
Njeno delo in življenje od leta 2011 širijo in bogatijo tudi tehnike Sat Nam Rasayan, katere v Ljubljani poučuje Har Darshan Kaur Neubauer iz Hamburga, ki je že 26 let tudi učiteljica kundalini joge.

Prabunam1Anastasia Preložnik - Prabunam Kaur. Sem Rusinja, rojena v Moskvi. V Sloveniji živim od decembra 2003. V Rusiji sem se ukvarjala z različnimi ezoteričnimi gibanji, imam tudi prvo stopnjo reiki, dokler leta 2002 nisem prišla do Kundalini joge. Od leta 2004, ko sem dokončala učiteljski tečaj 1. stopnje, jogo aktivno poučujem.  Leta 2005 sem se udeležila enotedenskega seminarja "Samoprebujanje" v Franciji s Karta Singhom (Francija) in seminarja Naad joge v Rusiji. Leta 2006 - štiridnevnega seminarja Kundalini Joge za ženske s Tarn Taran Kaur Khalsa (ZDA, direktorica za ženske programe kundalini joge v organizaciji 3HO). Poleg redne vadbe, joge za ženske in za nosečnice vodim delavnice in predavanja na teme joge in duhovnega razvoja. Leta 2008 sem organizirala prvi tečaj za učitelje kundalini joge v Sloveniji.
Leta 2009 sem dokončala 2. stopnjo učiteljskega tečaja (500-urni tečaj). Od leta 2010 sem članica mednarodne akademije učiteljev Aquarian Academy (sem Associate trainer), ki usposablja trenerje za vodenje učiteljskih tečajev.
Razen Kundalini joge vodim vadbo za dojenčke in mlade mame (Bebionika (C). Sem certificirana inštruktorica programa Baby-Yoga (Birthlight ©) in Child's Play Yoga (Gurudass Kaur)
Duhovno ime Prabunam Kaur v prevodu pomeni "princesa, ki se razsvetli v meditaciji na Božje Ime". Moja duhovna učitelja sta Karta Singh, mojster in znani učitelj Kundalini joge, ustanovitelj šole Amrit Nam Sarovar ter Hari Har Ji Kaur (Velika Britanija).
Moj moto je citat Jogi Bhajana »Kdor ne vidi Boga povsod, ne vidi Boga nikjer«.

Marta1

Marta Lovše ( Shabadras Kaur).
Moja življenjska pot je pot samostojne podjetnice. Odgovornost do sebe mi je bila položena že v zibelko, prav tako tudi delavnost. Strah, stres, veliko obveznosti in dela, so bile moje stalne spremljevalke. Ker v življenju naključij ni, sem leta 2008 pričela z vadbo Kundalini Yoge. Ta skrivnostna sveta znanost, ki je danes po zaslugi učitelja Yogi Bhajana dosegljiva vsem, me je navdušila s svojo enostavnostjo, širino in modrostjo.  Moje življenje se je pričelo spreminjati, umirjati, strahovi so izgubili moč, z manj truda dosegam boljše rezultate… Dozorela je odločitev – udeležila sem se izobraževanja 1 stopnje za učitelja Kundalini Yoge in pridobila certifikat potrjen s strani organizacije KRI ( Kundalini Research Instiute ). To mi  omogoča, da aktivno poučujem/posredujem  znanje  Kundalini Yoge.  To znanje želim deliti z vami. Dobrodošli.

Lidija

Lidija Batič, spiritualno ime Suck Ram Kaur ,  certificirana učiteljica Shakti Dance-a, Joge plesa, učiteljica Kundalini joge, bivša plesna inštruktorica  za otroke, mladino in jazz balet. Univerzitetna diplomirana sociologinja kadrovske smeri, inštruktorica številnih delavnic za učenje veščin iskanja zaposlitve, delavnice Če bi želel narediti nekaj drugače, moram nekaj spremeniti. Zaposlena na zavodu  za zaposlovanje kot samostojna svetovalka na področju zaposlovanja. Športnica, planinka, prijateljica, mati, žena, sestra, hči. Zavedajoč se korenin svojega izvora. Z jogo se ukvarja več kot desetletje. S Shakti Dance - om je združila jogo in ples, milino gibanja, energijo, druge dimenzije  svojega bitja, zavest globokega miru in sreče.
Ples je njena strast od otroštva, saj je kot balerina naredila prve plesne korake. Shakti Dance je sonce njene duše.

NatasTovNataša Tovirac, Siri Amrit Kaur.
koreografinja, plesalka, plesna pedagoginja
Prof. sodobnega plesa na SVŠGL-umetniška gimnazij a , smer sodobni ples,  programski in umetniški vodja Plesnega Studia INTAKT, inštruktorica SHAKTI DANCEA-joge plesa in učiteljica Kundalini joge. Z jogo se ukvarja več kot desetletje, s Shakti Dancom pa je združila svoji dve najmočnejši izrazni noti sebstva v eno, v jogo plesa. Verjame v moč ustvarjalnega potenciala skozi ples, zato dela z otroki, mladostniki, odraslimi in z osebami z motnjo v duševnem razvoju.  Za izredne dosežke na področju plesa je prejela  nagrado JSKD: » plaketa Mete Vidmar« 2011. Je še marsikaj, pa vendar nič od tega. S Shakti Danceom pravi, da je pravzaprav prišla najbližje k sebi, mimo vseh vlog, ki jih ima v življenju. S Shakti Danceom si to podariš. SHAKTI DANCE ji pomeni čudovit način odkrivanja resničnega bistva, ki nas lahko v trenutku popelje v deželo izjemnih srečanj s seboj.

PetraSat Pavan KaurPetra Smrtnik - Sat Pavan Kaur je po izobrazbi novinarka in komparativistka, zase pa pravi, da je v resnici učiteljica. O sebi je Sat Pavan Kaur dejala: Z jogo sem se začela spoznavat leta 1993, kaj kmalu pa sem začela tudi učit. Opravila sem tečaj za inštruktorja joge pri IYF (International Yoga Federation), tečaj za učiteljico kundalini joge v Amrit Nam Sarovar šoli, ki deluje pod okriljem KRI (Kundalini Research Institute), tečaj za svetovalko za naravno načrtovanje družine po metodi Sensiplan (Malteser, Nemčija), v letu 2011 pa sem postala tudi učiteljica Shakti Dancea ali joge plesa, kot jo je ustvarila Sara Avtar Olivier iz Velike Britanije. Jogo učim že več kot 20 let, v začetkih sem poučevala različne stile hatha joge in modifikacije. Ko sem se srečala s kundalini jogo, sem se vanjo zaljubila na prvi pogled, oziroma bolje rečeno: "na prvi gib in dih". Ko dihu in gibu dodaš še ritem, se prepustiš energijam Shakti Dancea ali Joge plesa. V zadnjem desetletju sem svoje poučevanje omejila in poglobila v kundalini jogi, kundalini vadbe pa uravnotežim z jogo plesa: učim kundalini jogo za odrasle, otroke, mamice z dojenčki ter nosečnice, Breathwalk ali DihHod in Shakti Dance.

TomazTomaž Žerovnik (duhovno ime Raja Ram Singh) učitelj KY od leta 2010, alpinist, gorski vodnik … Večino svojega časa preživim v naravi, ki me vedno znova preseneča s svojo popolnostjo. Izkušnje, ki jih dobivam na svojih potovanjih, pri svojem odkrivanju ¨nekoristnega sveta¨, poizkušam preko vadbe – krij in meditacij, posredovati vsem, ki se srečujejo s sabo. Imam veliko srečo, da se zadnje leto, veliko izobraževanja in delavnic na področju KKY dogaja pri nas v Truškah in da sem del tega procesa. Tako znanje, ki sem ga pridobival na svojih učiteljskih tečajih, ostaja živo in se še poglablja. V veliko veselje mi bo (mi je) izkušnje deliti z vami.

Vladimir Vladimir Janc. Rodil sem se v Sevnici, v domači hiši. Že od malega sem rad tolkel po raznih kantah in bližnjim kravžljal živce. Poslanstvo sem nadaljeval kot bobnar v rock skupini. Najbolj sem bil ponosen , ko sem ugotovil,da lahko svoje grlo uporabljam še za kaj drugega kot za kričanje; začel sem  obiskovat  ure solopetja in  kasneje sodeloval v opernem zboru ljubljanske opere. Med dopustom na morju sem prvič slišal gonge. Začel sem redno zahajati na Iž in tam spoznavati razna ezoterična znanja. Po opravljenem tečaju za maserja Tajske masaže in gong joge sem se odločil za gonge. Popolnoma so me prevzeli in mi predstavljali ter razširjali glasbeni spekter. Izobraževal sem se pri različnih mojstrih: Mileni Markovski, Aidanu  McIntayre in Donu Conreaux. Danes pa svoje znanje poglabljam v Pretnerjevi šoli za bioterapevte.
Gong kopeli izvajam v sklopu kundalini joge v plesnem studiu Intakt, ter drugih joga studiih v Ljubljani.
Gongi vplivajo na vse tri temeljne nivoje človeka: na njegovo fizično, čustveno in duhovno telo. Splošni učinek gongov je stanje večje sproščenosti.
Na fizično telo zvoki gonga vplivajo tako, da zvok Om prežame celo telo in previbrira vse celice. Zaradi tega celice pridobijo večji potencial resonance, kar ugodno vpliva na zdravje.
Na čustveno telo gongi vplivajo tako, da odpravljajo čustvene bolečine, strahove in blokade. Namesto tega povečujejo odprtost srca, radost, mir, ustvarjalnost, odpuščanje in sprejemanje drugih.
Pojavijo se lahko globoke duhovne izkušnje, npr. dvig kundalini energije, občutje duhovne povezanosti celotnega stvarstva, vstopamo lahko v stanja, ki jih doživimo kot različne stopnje "praznine". Zvoki gongov omogočajo prehajanje iz negativnih miselnih vzorcev na bolj uravnovešene, zaradi česar so možna nova, sveža, okrepljena spoznanja in dvig zavedanja.

Urska lundarAmrit Jot Kaur (Urša Lundar) – sem certificirana učiteljica kundalini joge pri KRI (Kundalini Research Institut) v šoli Amritnam Sarovar v francoskih Alpah, po poklicu pa zdravnica, specializirana v paliativni medicini. Ukvarjam se z oskrbo bolnikov ter njihovih bližnjih ob koncu življenja in z raziskovanjem tega področja. Različne zvrsti joge so bile del mojega življenja preko 20 let. Kundalini joga pa me je osvojila, da zadnja leta vložim večino prostega časa v vadbo, meditacijo in izpopolnjevanja ter z velikim veseljem širim svoja znanja in veščine. Organiziram vadbe in večdnevne delavnice tako za zdravstvene delavce kot za drugo javnost. S kundalini jogo in z raziskovanjem se osredotočam predvsem na vidike komuniciranja v težavnih okoliščinah ter ob izgubah in stresu.t.

Dragica Dragica Kopjar - Sarab Varta Kaur

Dragica Kopjar, certificirana KRI učiteljica kundalini yoge (Kundalini Research Institut), glazbenica na gongu i himalajskim zdjelama, humanitarka-volonterka. Njezini učitelji kod kojih neprestano i dalje u školama i seminarima usavršava svoje znanje svi su redom direktni učenici  Yogi Bhajana: Sadhana Singh (Rim), Hari Har Ji Kaur (London), Kartha Singh Khalsa, direktor škole kundalini yoga Amrit Nam Sarovar u Francuskoj, Gurmukh Kaur –Golden Bridge Yoga - Los Angeles, Don Conreaux (New York). Jogom i školovanjem duhovnosti počela se baviti prije dugi niz godina, no otkrićem kundalini joge prije 8 godina i učiteljice Gurmukh Kaur, potpuno se posvećuje izučavanju i prakticiranju te vrste joge za sebe. No na seminaru kundalini joge 2011.g sa Sadhanom Singh spoznaje svoj pravi duhovni put i ljubav prema kundalini te kreće u školu za učitelje kundalini joge pri KRI-Kundalini Research Institutu. Postaje certificirana učiteljica kundalini joge i odmah počinje voditi satove u Zagrebu i drugim gradovima u Hrvatskoj. Cijelo vrijeme proširuje svoje znanje i iskustvo na raznim duhovnim seminarima, kao i daljnjim Teacher seminarima kundalini joge u svijetu kod poznatih renomiranih učitelja.

2013.g nastavlja školovanje kod Gurmukh Kaur u Rishikeshu iz 2 i 3 Levela kundalini škole. Cilj joj je prenjeti to prekrasno znanje, iskustvo i dobrobiti na druge osobe koje su spremne primiti i učiti to znanje. Organizira razne joga retrite u kombinaciji s gong meditacijama, a najveća nagrada i zadovoljstvo joj je na kraju vidjeti mir, sreću i promjene na licima polaznika. Uvijek polazi iz vlastitog iskustva kada je uz pomoć joge i duhovnog znanja uspjela prebroditi ono nemoguće, najteže trenutke u svom životu, promijeniti se i postati druga osoba. Ona je učiteljica puna ljubavi, suosjećanja i brige, s nevjerojatnom energijom koju direktno prenosi na ostale. Do sada je organizirala kundalini joga& gong retreat u Dugoj Uvali i na Adi Bojani u Crnoj Gori, te mnoge radionice, specijalne i intenziv satove kundalini joge na razne teme, te gong meditacije. Uporedo s kundalini jogom početkom 2011.g započinje glazbeno školovanje na gongu i himalajskim zdjelama kod svjetski poznatog gong učitelja Dona Conreaux i  započinje raditi na svom idejnom projektu spajanja gonga s klasičnim instrumentima, te uvodi gong i zdjele kao instrument, po prvi puta u klasičnu glazbu. Nakon mnogo truda, u tome uspijeva, te 2014.g s violončelisticom pokreće prvi video spot „Teslina munja“ na autorsku kompoziciju posvečenu Nikoli Tesli, koji je popraćen brojnim nastupima i koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu.  U prosincu 2015 g. izašao je i drugi video spot pod nazivom „Vrijeme promjena“ s njezinim idejnim konceptom, s asocijacijom na svoju transformaciju koju prolazi posljednjih nekoliko godina, a u suradnji s violončelisticom i autoricom kompozicije.  Uporedo uz jogu i glazbu, potpuno se posvetila humanitarnom radu i volontiranju u svojoj udruzi Plavi anđeo. www.plavi-andeo.hr. Godinu i po dana nakon tragične smrti sina (2010g), u ljeto 2011.g raskinula je dugogodišnji radni odnos i osnovala humanitarnu udrugu Plavi anđeo njemu na spomen.

Djeluje humanitarno i volontira u Africi, Indiji i Nepalu te provodi razne projekte udruge u tim zemljama. Prošle godine u rujnu i listopadu 2015.g udruga je realizirala svoj najveći projekt u protekle 4 g. Izgradila je kompleks od 2 učionice u Osnovnoj školi u Ugandi i ugradila spremnik za pitku vodu na toj školi. Ljubav prema jogi, glazbi, humanitarnom radu i pomaganju najpotrebitijima, usrećuje je i čini iz dana u dan još boljom osobom, daje unutarnju ravnotežu i ravnotežu s drugima, ravnotežu primanja i davanja.

tatiAntonietta Pezzano - Himatpal Kaur, certificirana učiteljica Kundalini Joge in ljubiteljica glasbe. Kundalini joga je popolnoma spremenila moje življenje. Všeč mi je, ker je preprosta in učinkovita. Všeč mi je, da čutim, da se bolje počutim!

Pridobila sem certifikat za učitelja KJ v Italiji, v Ashramu Yoga Borgo. Moja učitelja Sada Sat Singh in Sada Sat Kaur že več kot 46 let poučujeta in živita Kundalini Jogo. Od Sade Sat Kaur, znane pevke Kundalini manter, sem se imela priložnost naučiti petja manter, o moči zvoka in čarobnosti trenutka, ki ga lahko ustvarimo z lastno vibracijo.

Verjamem, da smo vsi vibracija in da lahko z glasbo naredimo čudeže.

Moje ime je Suzana B. Agostini / Adi Shakti Kaur. Skoraj dvajset let v svojem profesionalnem življenju delujem v različnih vodilnih vlogah, zadnja tri leta kot direktorica inženirskega podjetja. Kundalini jogo vadim od leta 2010, učitejica kundalini joge sem od leta 2015, ko jo tudi enkrat tedensko poučujem. Od takrat se tudi redno izobražujem v tej smeri in okoli nje, tako sem letos z izobraževanjem na Nizozemskem znanje iz kundalini joge nadgradila s coachingom in postala prvi Kundalini Joga Coach v Sloveniji.
Vedno znova in z vedno večjim zanimanjem odkrivam veliko znanja, ki je povezano s to spiritualno prakso, še bolj pa neskončne možnosti njene uporabe in koristi v zasebnem in privatnem življenju. Mislim, da sem številnih deležna tudi sama, zato želim svoje znanje in izkušnje deliti z drugimi ter jim 'pomagati in jih spodbujati, da iz svojih življenj naredijo cvetoč in plodovit vrt'.

Katja Rostohar - Onkartej Kaur

Učiteljica kundalini joge in joge plesa.

Življenje ji je namenilo veliko izzivov in podpore za premagovanje le-teh. Čas najraje preživlja v naravi, kjer občuduje njene lepote ter preučuje njene naravne zakonitosti. Rada izvaja vadbo joge in joge plesa, saj ji pomagajo prepoznavati sebe, notranje občutke in odzive, kar ji daje bolj polno življenje